2018. április 23., hétfő

Kirándulás Felső Csernáton környékére, ápr 22



2018 április 22-én vasárnap 21-en gyűltünk össze az Ika-vár alatt. Később még hozzánk csatlakozott egy család, illetve amikor a kirándulásról visszatértünk, már várt ránk a 88 éves Sanyi bácsi is Mónikával. Úgyhogy összesen 26 résztvevővel számolhatunk. Többnyire gyerekekkel érkező családok alkották csapatunkat, szinte mintha Kisbakancs-túrán lettünk volna.

Csodálatos nyárias időben volt részünk egész nap. Célunk nem is a túrázás volt, hiszen alig érte el 5-6 km-t az egész napos útvonalunk. Inkább lazítani akartunk a Csókás-feredő melletti tisztáson. Hát ez sikerült is, több mint 2 órát töltöttünk a pihenéssel. Azalatt a gyerekek játszadoztak, a felnőttek beszélgettek, tehát mindenki kapott magának való foglalatosságot. A pihenő előtt azonban meglátogattunk egy gazdaságot, ahol a gazda szívélyesen bemutatta a háziállatait. Tyúktól récéig, malactól nyúlig, szamártól kicsi-és nagy kutyákig mindent megnéztünk. Persze a gyerekek nagyon oda voltak értük.

A pihenő után visszamentünk az Ika várhoz. Ide néhányan már nem másztak ki, mert a gyerekeiket „meghúzta” a levegő. Na de mi kimentünk, ott felolvastuk a vár legendáját és csoportkép után lejöttünk autóinkhoz, ahol elbúcsúztunk egymástól. Sanyi bácsiék már vártak ránk, nagyon jól esett a találkozás. Elmondása szerint lehet nem bírta volna ki a gyaloglást amelyet én kétlek, hiszen idehaza egyfolytában biciklivel közlekedik most is. Szeretettel várjuk máskor is!

Köszönöm e szép csapatnak, hogy együtt lehettünk e csodálatos sétakiránduláson.

Fotók itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése